20 июн. 2013 г., 15:00

Пътят е един да сме щастливи 

  Поэзия
422 0 1

Когато чалгата, нахлула в парламента

е повод за протестите в страната,

от четвърт век - натрупани моменти,

само болка лепне по душата.

 

Когато ни лишават от култура,

за да зомбират мисли, чувства, страсти…

Народът си припомни за Клисура!

Народът сам потърси своето щастие!

 

Непримирим трибагреник се вее,

трепти като крила на пеперуда.

Народът иска просто да живее,

омръзна му в измама и заблуда.

 

Изчерпа се търпението дълго.

Помията отдавна е смрадлива.

Виновниците трябва да се съдят,

че с наказания вината се отмива.

 

Шуми Марица исторични песни.

Балканът пее спомени красиви.

Да! До победа няма да е лесно,

но пътят е един да сме щастливи.

 

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Браво! От кога разправям аз, че чалгата затъпява обществото, а всеки ми вика "Ней тъй!"
Предложения
: ??:??