13 окт. 2011 г., 14:00

Querer * 

  Поэзия » Другая
662 0 3

ще те завия в най-дългото любовно изречение

в което събираш вятър от

портокалова кора изписана

със черно

ще ти събера пашкулите

сините

на сънищата затворени

във венециански прозорец

гледащ към изгрев  и вода без име

пеперудите събудени ще пусна

в косата ми от януари

когато стъпваш в лист

и  спомен на душа сънуваща зелено

ще те удавя в река

минаваща за малко оттук

е така

и ако

разголи до смърт всяка

тежка дума понесла себе си на юг

в среда от зима

скрила тишина си в  D (mia) и събота

животът започва в изречение с лилава рокля

заключила в раменете си

гладни за Бъдеще истини

в което четеш името си

отзад напред

ще те завия в най-дългото любовно изречение

с портокалов сантимент

изписан с черно

на дъното от D и вятър

започващ името ти с мен

ще те

 

 

 

*обичам

© Зорница Николова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??