31 янв. 2016 г., 17:59

Работиш ли до късно в петък вечер 

  Поэзия » Другая
250 0 0

Работиш ли до късно в петък вечер

над интелектуалния продукт,

ще те смущават мисли отдалече —

от бащин край долитнали дотук —

 

родът ти че се бори, но загива,

ограбен и от свои, и отвън.

Съдбата му безмилостна, горчива,

в съзнанието екне като звън —

 

по бойните полета да умира,

враждувал със съседите безспир,

и къс по къс Родина да събира,

където внуци да живеят в мир.

 

А внуците му на гурбет в чужбина

продават сивото си вещество

и, с честен труд намерили поминък,

се вписват в едно чуждо общество,

 

доказват му, че расли на здрав корен,

те могат пак света да удивят

с идеи нови или с прочит втори,

с талант и мисъл да се утвърдят.

© Владимир Костов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??