23 авг. 2023 г., 14:51

Рахат ще бъдеш 

  Поэзия » Философская
164 0 0

Добре е човече да знаеш,

рахат ще бъдеш, ако си траеш!

Виждаш как за известност, за изява

пътят е кратък, бързо се стеснява.

 

Стеснява се и те води към пътека,

пътека, по която свършва човека,

пътека, по която незнайно как

те чака човек на обиден тарикат.

 

С методи разни - съвременни, старомодни,

но на боса му те угодни,

ще бъдеш заличен като мнозина,

това е положението в моята Родина.

 

Затуй, воле, наведи главата,

дума напротив да не казва устата,

изживявай тихо своите дни,

тъй ще достигнеш далечни бъднини!

____________________

Рахат - спокойно, добре

© Никола Яндов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??