РАЙ ЗА НАС - ДЕЦАТА
Колко време ний се мъчим -
и пишем, и четем, и учим!
Ала ваканцията лятна
чакам цялата година -
радостна и благодатна
викам: "Учението мина!".
Че завършила съм с шест,
татко сладолед ми дава.
Трябва да щурея днес
с децата от квартала.
На басейн и на море -
тъй ще ми е най-добре!
Слънцето огрява нашите лица
и сякаш ни подсеща, че е време за игра!
С хвърчила, въже и топка почуква на вратата,
вика весела децата
приятелката - Веселбата.
И започва ни играта -
безспирно щуреем
и много лудеем.
Приключения чакат зад тази врата,
на която пише: "Елате, деца!". :)
© Ралица Костова Все права защищены