На Анджело Ас. К.
С ОБИЧ!
Честит 18-ти рожден ден!
Аз търсих дълго, дълго, като в приказка -
"не знам какво", "не знам къде"...
След слънчевите зайчета залисана,
преследвах "там" едно Дете...
А Слънце и Луни по пътя спираха,
за кратко бликваха в сълзи...
Мечтите свойте брегове не стигаха.
Не спря в мен Пътят да боли.
Така, през вековете жадно бягаща,
"не знам кога", "не знам къде",
изгря внезапно зарево изгарящо
и аз открих това Дете...
Мечтите ми в една сакрално сляха се,
Всемира в зов превърнаха...
Пулсирах с огъня на полудели макове
невинна, чиста, сбъдната.
24.08.2009 г.
гр.София
© Елена Гоцева Все права защищены