24.08.2009 г., 12:02 ч.

Раждане 

  Поезия » Друга
733 1 11

 

 

 

                                                                       На Анджело Ас. К.

                                                                       С ОБИЧ!

                                                                       Честит 18-ти рожден ден!

 

 

 

Аз търсих дълго, дълго, като в приказка -

"не знам какво", "не знам къде"...

След слънчевите зайчета залисана,

преследвах "там" едно Дете...

 

А Слънце и Луни по пътя спираха,

за кратко бликваха в сълзи...

Мечтите свойте брегове не стигаха.

Не спря в мен Пътят да боли.

 

Така, през вековете жадно бягаща,

"не знам кога", "не знам къде",

изгря внезапно зарево изгарящо

и аз открих това Дете...

 

Мечтите ми в една сакрално сляха се,

Всемира в зов превърнаха...

Пулсирах с огъня на полудели макове

невинна, чиста, сбъдната.

 

 

 

24.08.2009 г.

гр.София

 

 

 

 

© Елена Гоцева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??