Разблокиране
Зацикляне-безизход от къде се ражда?
Да гледа не иска човек това, което негов път е.
Сега да направи нещо се иска.
Не желае той това.
И започва да се върти в кръгове скучни-ненужни.
Ако той само гледа, малко разсъждава
Върху това ненужно уж - пак стъпка е.
Стъпка първа към пътя изгряващ.
Лъвът се готви за скок.
Подготовка за делото, за пътя е нужна.
После следва крачка една малка скромна.
Действие някакво спонтанно.
Не трябва човек разумен прекалено да бъде.
Не си отишъл на разходка.
Прозорците всички ти отвори.
Ходи по стаите напред-назад.
Подготовка за разблокирване това е.
Забравя човек талисманите-ценности свои.
Ха досети се - спомни-припомни си!
Ще оживее-ще живне волята твоя.
От деня върху случки-картини мислѝ!
Хората символи са, - идеи и смисъл те носят.
Виж тези "при тебе" къде, и как по пътя свой каменист вървят.
Виж и тези, които "срещу тебе" вървят.
За провинения - съизмерно наказвай!
Помагай по пътя на тези до тебе без колебание.
Усети вкуса солен и сладък, горчив и кисел.
От недействието ще се измъкнеш полека.
От не-живота, от блокиране ще излезеш.
Слънцето ще видиш.
Птици, кучета ще чуеш.
Скромен герой земен, човек жив ще станеш!
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Все права защищены