10.05.2023 г., 8:54 ч.  

Разблокирване 

  Поезия » Свободен стих
167 0 0

Разблокиране

 

Зацикляне-безизход от къде се ражда?

Да гледа не иска човек това, което негов път е.

Сега да направи нещо се иска.

Не желае той това.

 

И започва да се върти в кръгове скучни-ненужни.

Ако той само гледа, малко разсъждава

Върху това ненужно уж - пак стъпка е.

Стъпка първа към пътя изгряващ.

 

Лъвът се готви за скок.

Подготовка за делото, за пътя е нужна.

После следва крачка една малка скромна.

Действие някакво спонтанно.

 

Не трябва човек разумен прекалено да бъде.

Не си отишъл на разходка.

Прозорците всички ти отвори.

Ходи по стаите напред-назад.

 

Подготовка за разблокирване това е.

Забравя човек талисманите-ценности свои.

Ха досети се - спомни-припомни си!

Ще оживее-ще живне волята твоя.

 

От деня върху случки-картини мислѝ!

Хората символи са, - идеи и смисъл те носят.

Виж тези "при тебе" къде, и как по пътя свой каменист вървят.

Виж и тези, които "срещу тебе" вървят.

 

За провинения - съизмерно наказвай!

Помагай по пътя на тези до тебе без колебание.

Усети вкуса солен и сладък, горчив и кисел.

От недействието ще се измъкнеш полека.

 

От не-живота, от блокиране ще излезеш.

Слънцето ще видиш.

Птици, кучета ще чуеш.

Скромен герой земен, човек жив ще станеш!

 

Ура 

 

Лесничея 

 

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??