И нищо няма да е същото –
и нищо няма да се върне.
Виновният ще влезе и ще мрънка,
че нещо е изперкал във съня си.
И всичките ще сме съгласни –
в затвора, брат, не става инак!
Виновният сълзите си ще ритне,
ще се обърне
и ще го забравим.
И нищо, майко, няма да е същото!
Ще вярваме със хората във черквата,
ще зяпаме витрините на шепота...
и нищо няма да ти купя.
Да, нищо няма да е същото –
остава ми едничко нещо:
да ви запиша в списъка със „липсващи”
и мене там
последен да запиша.
© Ясен Крумов- Хенри Все права защищены