Apr 22, 2010, 4:07 PM

Раздяла 

  Poetry » Other
1216 1 20

 

 

И нищо няма да е същото –

и нищо няма да се върне.

Виновният ще влезе и ще мрънка,

че нещо е изперкал във съня си.

 

И всичките ще сме съгласни –

в затвора, брат, не става инак!

Виновният сълзите си ще ритне,

ще се обърне

и ще го забравим.

 

И нищо, майко, няма да е същото!

Ще вярваме със хората във черквата,

ще зяпаме витрините на шепота...

и нищо няма да ти купя.

 

Да, нищо няма да е същото –

остава ми едничко нещо:

да ви запиша в списъка със „липсващи”

и мене там

последен да запиша.

© Ясен Крумов- Хенри All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??