24 янв. 2017 г., 08:58  

Разглезил съм го този мой стомах!... 

  Поэзия » Другая
408 4 7

Отишъл бях да търся на пазара
за обеда ни пресен зеленчук.
И разгеле - един пред мен стоваря
кашони със чудесен чесън лук...

Представих си го вече в таратора -
на ситно, със пикантна миризма,
със краставичка, копърче и орех...
Попитах продавача за цена.

Извади чичо етикет от джоба -
забоде го сред връзките отпред.
От изненада ми се сбръчка лоба.
Дали с очите пък не съм наред?

"Ти сигурно сгрешил си нещо тука?" -
посочвам му въпросната цена.
"А, не! Ми толкова ми струва лука!...
Потрай, сега ще ти го обясня:

За найлон, тор, вода и обработка
и затова,че липсва ГеМеО,
а гарантирам, няма тука мотка,
ще пишем с тебе  ей това число.

Към него още малко ще добавим:
транспорт, пазарно право, ДеДеСе...
Анализ също трябва да се прави -
дали е вреден, да се разбере.

Да няма сянка от съмнение,

прилагам тук един сертификат -
от микробиолог удостоверение,
талон за паркинг, също със печат..."

И продължи цена да калкулира,
но нямах нерви да го издържа.
Отминах и оставих го на мира,
със мъка да не кресна, се сдържах.

Притрябвал ми е чесън в таратора!...
Разглезил съм го този мой стомах!...
Зачерквам мляко, краставичка, орех...
Доволен съм!...В бюджета се побрах!...

 

© Роберт Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??