1 мая 2021 г., 16:41

Разговор с Дявола! 

  Поэзия
653 0 1

Разговор с Дявола!?

 

Много често, Дявола в мен ми говори,

опитва се вратата, към ада да ми отвори.

Изкустно го прави, трябва да ви призная,

късно е вече ,когато е в мен без да узная!?

 

Разговаря индиректно ,чрез ситуаций,

повечето са пагубни ,пълни провокаций!

Както Исус, така и Той отговор не ми дава,

и хитро, следващото изкушение ми подава!?

 

Казах му..Ти не си Бог,а толкова владееш?

Сила имам Робе мой,трябва да го проумееш!?

Сетих се веднага за Исусовите изпитания,

Той преди мен страдал,Ето това са знания!

 

Дявола предлага богатство,жени и разкош,

А, Бог балгоденствие,но може и "падане от нож"?!

Всеотдайност и смелост трябва за да избереш,

Словото... или материалното :::ТИ да избереш!

 

 

30.04.2021 - Виена

моментално

© Маестро Митко Хаджиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Интересна дилема се е заформила Изкушенията на дявола може да са изкушаващи, но дават само временна наслада. Като наркотик в началото изглеждат добре докато не те обхванат все повече и повече. След това почваш да разбираш, че носят всъщност повече страдание Затова по-добре да избираме другия път, който Христос ни дава и ни води по правилния начин към вечността А душата си е вечна каквото и да си говорим....
Предложения
: ??:??