20 авг. 2011 г., 14:54

Разкаяние 

  Поэзия » Другая
694 0 1

Разкаяние

 

 

 

 

Ще бъда и няма да бъда,

 

без гуру, нито без буда.

Човекът не е вяра в табу,

не живея в чужда присъда.

 

 

Ще търся себе си в отговори,

така ще пиша моята история.

А словата на божи наместници,

извръщам им сакрално в устата.

 

 

Ще повървя сам със себе си,

за да открия смисъл по пътьом.

Без саби и каски, без колесници,

че аман от ездачи и от гладиатори.

 

 

 Ще обичам, понякога ще прощавам,

а нека кънти божието слово в главата.

Грешки, зная, ще има и без да е написано,

 

 ако е грях – добър ден и на дявола...

© Слав Петров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Интересен философски стих,за млад човек!Хареса ми!!!А как се съвместяват в една глава и дявола и Бога?
Предложения
: ??:??