Разкъсан цвят
Душата ми на стъклен прах
разбита е, скрипти.
Изпълват горест и печал
днес моите очи.
А сърце - камбана глуха,
заглъхва пак, тупти,
тя, болката в ушите пука,
припарва и горчи.
Душата ми - разкъсан цвят,
за кой ли път кърви?
Посипана с отровна жар,
прости и победи.
(стихосб. "Будна тишина")
© Y. Panda Все права защищены