10 февр. 2007 г., 13:36

Различна любов 

  Поэзия
864 0 20

Скъпи мой, аз страдам безутешно,

душата ми се рони, като цвят през есен.

Нима любов такава може да е грешна?

Защо за нас не беше избора по-лесен?

 

Докосвам с устни образа ти бледен

и моля се за теб, като дете.

Аз знам, че Бог стои над нас наведен

и знам, че мъничко обича ни поне.

 

По-друга обич, той предвидил бе за нас,

по-тиха, нежна, просто по-различна.

Безплътна в отговор на моята страст,

любов божествена, а не себична.

 

За тебе винаги ще мисля много нежно,

пред сълзите замъгляват пътя нов.

Усещам, как те губя безнадеждно,

прегръщам те с различната любов.

© Мойра Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??