РАЗМИСЪЛ
Ех, вие, древни финикийски знаци,
измислени навярно за добро -
да служите на хората, обаче
заробихте душите им до гроб.
Бълнувани, бленувани парични знаци -
долар, лира, лев, евро...
Различно ви зоват различни нации -
еднакво ви се кланят - също божество!
Не може без пари да се живее -
изобщо не оспорвам този факт.
Но денем-нощем само да копнееш
да си богат и по-богат,
а покрай теб трева да зеленее,
да ръси небосводът синева,
но ти за тях да нямаш време,
защото миг пропуснат е загубена пара...
А Птицата Живот накрая отлита.
Поемаш пътя си към Оня свят.
И никой, ама никой не те пита
дали си беден бил или богат.
© Мария Костова Все права защищены
криле, небе и свобода
Без тях духът ни обеднява,
а пък парите ни делят...
Браво Мари!Върхът си!