20 мар. 2019 г., 09:00

Разпъване 

  Поэзия
169 2 1

На десния хълбок

чертаеш с нокът

графично

привличане.

На левия хълбок

отблъскваш внимание.

Посяваш в средата ми

страх

и обичане.

...от разстояние.

Главата ми

в небесата.

Краката

в земята.

Далечно

безпътие.

Изтяга се котка

на хладния покрив.

Безплътна е,

мракополагана

в светлинобесие,

някак захвърлена,

снежноопърлена,

гълъбоока

и котколапа,

душата ми,

сгъната

в пагубно

равновесие.

 

 

 

20.03.2019

 

© Мария Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??