10 окт. 2020 г., 08:46

Разумът 

  Поэзия » Гражданская
217 0 1

"Мисля, следователно съществувам!" -

казано е достатъчно просто и ясно.

Ум не се продава, не се купува,

нещо, ако е разумно, е прекрасно.

 

Но овцете вълци-грабители избират,

после чудят се защо са сиромаси.

Вместо строго кандидатите да подбират -

на некадърници пълнят бездънните стомаси.

 

Народе, за тебе ми е жал,

че зарад тях си ти на тоя хал!

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??