18 янв. 2016 г., 12:48

Развод 

  Поэзия » Другая
279 1 3

В едно ний с теб отдавна сме наясно -

брашно не мелим, нямаме синхрон -

единият - с характер твърде властен,

а другият лишен е от нагон.

 

Чинии неизмити, груби фрази,

различен възпитателен подход -

причини милион, за да се мразим,

конфликтите да бъдат в оборот.

 

Виновен вечно другият е (мисъл,

що не оспорва никоя страна),

клеймен, с кръвта си жертва как изписва

Уби ме ...” върху някоя стена.

 

Имот - на две, дете - неподелено -

за всичко разпорежда се съда.

Като при брак, но глухо и смутено,

съгласен ли си, произнасяш: ”Да!”

© Владимир Костов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??