Да напише в стих от кал
спомените си поета
е бягство от лудостта
във суетата... Човешко е.
Браво на поета! Красиво е
да бъдеш трънче, макар и
виртуално... във стиховете
на поета, във вазата от кал
и илюзии... красиво, по яворовски.
И как, кажи, как си, вятър, но
със слънчево сърце...
и как, как си свободен,
хем натежал от илюзии...
Колко е полифоничен поетът
със път във сърцето -
пътувай, поете...
© Нели Все права защищены