14 окт. 2009 г., 11:20

Реалността 

  Поэзия
407 0 3

Реалността е казаната дума

от най-големия ти враг.

Реалността е в грешната плесница,

ударена от брат на брат.

Реалността те гледа от очите

на смъртно болните деца.

Реалността е виното пенливо

в свещеническата уста.

Реалността е майчина усмивка

на магистралата в нощта.

Реалността е във новородено,

захвърлено без скрупули в сметта.

Реалността е в старческите длани,

броящи плахо дребните монети.

Реалността е в къщата съседна,

където никога не свети.

Във празна маса.

Във рохка пръст...

на гроб бездънен.

Черен кръст.

 

© Стефка Крушарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??