17 февр. 2007 г., 08:40

РЕЧНО 

  Поэзия
600 0 13

Нас ни свързва не само земята -

като устни пропукана, бледа,

от която се раждат житата

 с класове за живот и победа.

 

Не и вятърът, който се смее,

във косите ни пръсти заровил.

Не вълшебната флейта с Орфея,

за любов дето ехото моли.

 

Не и тези светулки - звездите -

разпилени в полето мъниста,

и на Млечния път старините,

побелели до мъдрост от мисли.

 

Нас ни свързва до обич реката

 и към своята цел ни увлича,

аз и ти сме мъжът и жената,

и на капки във нея приличаме.

 

Как стремглаво по пътя обречен

бреговете целуваме бързо

 и отеква в пространството ехото -

натежало от нашата мъдрост.

 

 

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??