13 дек. 2023 г., 13:02  

Ред и хаос 

  Поэзия » Свободный стих
178 2 0

Ред и хаос

 

Подреденост нужна е в живота.

Ред и ритъм, да.

Лесничеят с вода студена се облива.

Ден всеки - сутрин - следобяд.

Къпането в река - потапяне за миг.

Душ студен за миг, количество вода

Прекрасна.

 

Ритъм е това и ред.

Има обаче в живота предмети много.

Движи се навсякъде Лесничея.

Ходи, гледа, ръцете си насища.

С енергии разни, с мисли и идеи.

От предметите пътечни.

 

Размишлява той, гледа-гледа - действа.

Едновременно се движи той - в ритъм.

И без - хаотично.

Ред следователно е нужен.

И хаотичното движение.

 

В привидния хаос тоз се мъдростта

Съдържа..

На душата насищане. И за духа - врати.

Вратите на духа се в хаоса крият.

В несигурността - в непредвимостта.

Слава на реда, и на хаоса - на живота

Интересен. Ура.

 

В колебанието се съдържа портал.

Портала на верните решения.

Портала на Небето, в на земните дела

Промеждутъка странен е портала този.

Къде да тръгна? - ляво, дясно -

Изток, запад, север, юг.

И тръгвам аз за там, където 

Красота намирам - насищане душевно, 

Интереса на духа

 

В интереса тоз е живота истински.

Там, между привидния ред се хаоса

Съдържа.

На живота истински, живота за

Душа и дух.

Хаосът именно извежда човека в

Духа - в на пространство-време - осъзнаване.

Раждат се тогава дела, от импулсите на погледа-слуха.

 

Куче лае, Велес говори.

Велес чрез природата говори.

Природата света отразява.

Страда човек някой - разбирам лесно -

Чрез кучешкия лай и вой и настроение.

Погали го, погледни го кучето това.

 

Погалваш ти самотната душа човешка

Таз в момента този.

 

Срещаш през деня хора разни и общуваш.

Мислиш си - случайно е това - неважно.

После в размишление случайно или не - ти

Разбираш - има тук идея.

Четеш във тоз момент на

Природата послание - изречение природно.

 

Чети, чети - движи се, и нужното прави.

Бъди и пребивавай в двата свята.

Вън и вътре - съзнание въведи в живота

Свой.

Реда поддържай, хаоса допускай и живей го.

 

Едновременно живей и тук и там.

Филмът нееднообразен гледай.

Филмът на деня-ноща, върлото съдбовно виж.

Изкачи го, временно е то.

Това е труд навременен и адекватен.

Труд достоен на живота, светоносен труд.

 

Ще се срещнеш-срещаш ти

Със на света пространството прекрасно.

 

От безизходността не бой се.

Там се храна специална намира за 

Душата твоя и за твоя дух.

Безизходността е среща - на тебе с

Теб самия.

Прескочи преградата с мисълта. Не бой се.

 

Прославяй мимоходом боговете, често

Пей.

Пеенето е прикритие - убежище на

Твойта мисъл.

 

Слава на Велес - бог природен.

На тебе слава - не бои се който от

Трънливите пътеки.

И от хаоса - неочакван - радостен и

Плодоносен.

 

Ура

 

Лесничея

© Леснич Велесов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??