Светът се намръщи -
без приказна слава
останал е днес.
Тъма го обгръща
и атомна лава -
почернен прогрес.
Природа красива
и "ядрени бомби"
в земя едничка.
"Твори" днес ревниво
дворци в катакомби
смъртта - самичка.
Властта безпощадна
със алчност пропива,
с жестокост дели.
И милост парадна
безшумно забива
отровни стрели.
И плач, и надежди,
и кървава яма
раздират живот.
И черни одежди,
душите ги няма -
мамонски хомот.
Светът ни се мръщи,
без никаква слава
останал е днес.
Безумно поглъща,
безверие плава -
сърдечен регрес.
(29.03.2011г.)
http://agapeiyapolis.blogspot.com/
© Агапея Полис Все права защищены