23 сент. 2012 г., 17:53  

Религиозна Секвенция 

  Поэзия » Другая
708 0 0

 

На нас призованите...

Господ лично отрежда!
Кое, как... Той нарежда,
Оковани, Бог ни затиска,

Прошка да му се поиска!

Религията е страдание,
а не някакво мечтание.
Късно го осъзнаваш,
но не си го признаваш!
Усещаш го по житейския си крах ,

и мълчиш насаме от страх,
Така... или Него си избираш,
или сам-самичък си умираш!
На Доброто и Злото
Слънце Сам той дава.
Не знаеш къде какво става?!
Учениците си обича да унижава,
а "другите" умишлено възвишава!
Просто от Него се отвратих,
но с Него знанието повиших!
Да го използвам, не знам и аз къде,
заради него и името му  съм мразен, 

положението ми е  доста  зле!
Мистерия голяма е това,
устата затварям затова,
Непосилна задача тук ни е дал
в този Покварен свят, който е създал!
Противоречия между Ева и Адам.
Перфектно! Помисли си го сам!
Кое е Ябълката, кое Змията?
Кое е Бог и кое Сатаната?
Истината искаше да каже Адам,
че е гол и не бе сгрешил сам?
Истината Наша Бог не признава,
а изводът за Нас си остава?!
 

 18.12.2011 Vienna

 Marcello Terezios

 

© Маестро Митко Хаджиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??