14 нояб. 2009 г., 00:51

Репризно... 

  Поэзия
424 0 6

                                                                                                          ... al içine tekrar...

 

 

Когато празното

застила тишината  

завила безостатъчно

пътеките назад

 

и тлее вятърът

пресипнал в залеза

избрулил до безумие

притискащия хлад…

 

навярно зимата

заглъхнала на прага

проправя стъпки

стихнали

в съня…

 

и есента е пленница

и тя е вятърна

заглъхнала

в сълзите

на нощта…

 

и гнилото

в кафяво ме обгръща

не е носталгия

а още ме боли

 

когато празното

застила тишината

когато пясъкът

в ръцете ми сълзи…

 

и винаги когато ме докосва

невидима незряла  суета

 

изтеглила

залога ми

за връщане

 

по стъпките

на стихнала

тъга…

 

една носталгия прелива в утрото

 

и празното

застила

с тишина

 

завила

безостатъчно

пътеките…

 

(а толкова

отдавна

те зова…)

 

 

 

 

 

 

 

 

© Бехрин Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??