Казват, за да видиш пеперуди,
изтърпи и две-три гъсеници.
Добре де, казах си, така да бъде.
Но тъкмо пеперуди да пръхнат край мене… и
точно днес скъсах с гаджето.
Ега ти ретроградния Меркурий!
Една си тръгва, две нови любови идват обаче
и дъга светва винаги след бурята.
Така че няма причина да ми е скапано,
защото Господ много ме обича.
Пак ще мина някак между капките
както правят пичовете.
Няма нужда да го правя тайно –
ще срина с усмивка всички несгоди до основи
и даже всичко да тръгне на майната си,
и аз тръгвам… нали съм си от Пловдив.
Йордан Гергов
© Йордан Гергов Все права защищены