5.12.2017 г., 23:36 ч.

Ретрограден Меркурий 

  Поезия
439 0 2

Казват, за да видиш пеперуди,
изтърпи и две-три гъсеници.
Добре де, казах си, така да бъде.
Но тъкмо пеперуди да пръхнат край мене… и
точно днес скъсах с гаджето.
Ега ти ретроградния Меркурий!
Една си тръгва, две нови любови идват обаче
и дъга светва винаги след бурята.
Така че няма причина да ми е скапано,
защото Господ много ме обича.
Пак ще мина някак между капките
както правят пичовете.
Няма нужда да го правя тайно –
ще срина с усмивка всички несгоди до основи
и даже всичко да тръгне на майната си,
и аз тръгвам… нали съм си от Пловдив.

 

Йордан Гергов

© Йордан Гергов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ха-ха, оукей, ще му предам на лирическия герой... идентичен със самия поет, ха-ха!
  • Ех, Йордане! Ох, Гергов! Даже не си разбрал, че са минали гъсениците и е ред на пеперудите! Да не бърза героят да тръгва, макар да е от Пловдив! Усмихна ме, но съвсем сериозно казвам: Не изпреварвайте късмета си!
Предложения
: ??:??