22 мар. 2008 г., 17:05

Рицар в XXI век 

  Поэзия
603 0 10
Рицар съм във старомодни дрехи,
участвала съм в не една война.
Животът своите капани ми подлага,
борейки се срещу мен и любовта.
Своята вятърна мелница счупих,
нямам нужда от измислени мечти.
Не се боря с огнедишащи дракони,
страхувам се до смърт от твари и змии.
Подстригах косата си неприлично къса,
нова Жана Дарк в по-лоши времена.
Отказах се да диря през девет планини в десета,
за да вкуся елексира на младостта.
Рицар съм със старомодни дрехи,
борещ се с егоизма и завистта.
ВИдя ли, наред с меча посичам,
до корен изтръгвам глупостта.
Но днес съм така уморена,
стара, а още на двайсет и две.
Животът ме победи в двубоя,
злото няма да умре.

© Ванина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??