РИТОРИЧНО
Залязвам ли?
Още обличам лятото
с пресипналия смях
на възбудени гларуси
и ятото
на чайките,
прокълнати от грях,
поспряло за миг
върху кактусите
на скръбната ми свобода,
родено да лети
от мечта на мечта.
Залязвам ли, или
изгрявам пак?
© Ангел Веселинов Все права защищены
Поздрав!