Да, може би родена съм за грях
и може би съм огън във очите ти -
догонваш в тъмното ранената ми сянка,
обсебен от чертите и извивките.
Докосваш с мисълта си. И боли,
защото парят грешните ти мисли,
защото тази страст ще прегори
или безумен дъжд ще я разплисне.
Ще преболи, ще я налази вятърът,
ще я разпръсне някъде на север,
а там ще се превърне в пламъче,
което кротко в паметта ни свети.
И само шепа нежност би могла
от този кротък, потреперващ пламък
да сътвори в душите ни пожар,
но не за грях. За обич. Без остатък!
© Яна Вълчева Все права защищены
Поздравления!