8.03.2013 г., 15:08 ч.

Родена за грях 

  Поезия
772 0 6

 

Да, може би родена съм за грях

и може би съм огън във очите ти -

догонваш в тъмното ранената ми сянка,

обсебен от чертите и извивките.

Докосваш с мисълта си. И боли,

защото парят грешните ти мисли,

защото тази страст ще прегори

или безумен дъжд ще я разплисне.

Ще преболи, ще я налази вятърът,

ще я разпръсне някъде на север,

а там ще се превърне в пламъче,

което кротко в паметта ни свети.

И само шепа нежност би могла

от този кротък, потреперващ пламък

да сътвори в душите ни пожар,

но не за грях. За обич. Без остатък!

 

 

 

© Яна Вълчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??