Mar 8, 2013, 3:08 PM

Родена за грях 

  Poetry
771 0 6

 

Да, може би родена съм за грях

и може би съм огън във очите ти -

догонваш в тъмното ранената ми сянка,

обсебен от чертите и извивките.

Докосваш с мисълта си. И боли,

защото парят грешните ти мисли,

защото тази страст ще прегори

или безумен дъжд ще я разплисне.

Ще преболи, ще я налази вятърът,

ще я разпръсне някъде на север,

а там ще се превърне в пламъче,

което кротко в паметта ни свети.

И само шепа нежност би могла

от този кротък, потреперващ пламък

да сътвори в душите ни пожар,

но не за грях. За обич. Без остатък!

 

 

 

© Яна Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??