25 апр. 2014 г., 20:11

Родният край зове 

  Поэзия
502 0 1

Там, в близките земи на запад,

където снегът блести до юли –

там, където мечтите не се цапат,

а идеалите тръгват с цървули.

 

В чужбина, дори и с нова риза,

не значи, че друг човек си вече,

там непознатите хора са близо,

а близките са толкова далече.

 

В мисълта родният край се обажда,

зове ароматът на черешата в двора,

където и да сме, изпитваме жажда

за родния край и любимите хора.

© Никица Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??