29 сент. 2023 г., 21:02

Рожден ден 

  Поэзия » Другая
159 0 0

Един ден има в годината,

в който ти да си щастлив,

макар животът да е наполовината,

или пътят веч да е мъглив.

 

Напълни догоре чашите да пием

и нека чуем кристалният им звън,

може, ако щеш, да се напием

за живота минал като сън.

 

Накрая ще претеглим на кантара

какво си в него сътворил,

или прелетял си като хала,

без спомен да оставиш, че си бил!

© Никола Яндов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??