9 окт. 2018 г., 21:14

Рождение 

  Поэзия » Акростихи
748 1 0

Чародейна - нощта изсветли се,

Екна звън  - сред небесната вис ,

Сънна луна разтърка очите -

Тайнство земята обви...

И светна пътека,от звездите огряна,

Тръгна да вие свойта снага -

 

Ронено зърно в злато обляно,

Огнена диря - среднощна дъга.

Жажда за порив и гладна надежда,

Дъх на магийно искрящи свещи,

Есенна щедрост -

Небесна поличба -

 

Дар от всемира -  роди се...

Езерно чисти да бъдат му дните

Носен от мощни крила -

                смело да гони и сбъдва мечтите

                                   негов чертог да е любовта!

 

© Анжела Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??