15 дек. 2021 г., 20:32

Рождество 

  Поэзия
538 8 16

 

Промени се внезапно земята,

някак чудно притихна света.

Тази нощ е красива и свята,

виж, в небето изгрява звезда!

 

Някой чука отвън на вратата,

отвори, ето благата вест:

„Днес за всички Спасител се ражда,

Слава, почит, величие, чест!”

 

Нека мир да царува в сърцата,

нека вярата в нас да расте!

Тази нощ е красива и свята,

Бог се ражда с лика на дете!

© Руми Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??