28 апр. 2011 г., 15:28

Романса 

  Поэзия » Любовная
931 0 19

Златисти пеперуди в сетен полет

мечти красиви с трепка  уловиха,

нощта  ни сгуши в дипли тъмнополи,

щурци с дъха ти огнен се напиха -

засвириха романса вдъхновена

в извивките на нежните ти струни,

Луната се закръгли и простена,

и затанцува жадно помежду ни...

Реката се задъха от безумие

и водопад от чувства се отприщи,

и цвят набол в усмивките ни румени

изящен гоблен с устните нанищи...

Спиралата на порива ни завъртя

и ни захвърли в тихото безвремие,

събудихме се... капчици роса

рояха изгрев - с обич без съмнение...

 

 

© Михаил Цветански Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??