10 янв. 2007 г., 15:09

Романтика в две стъклени очи 

  Поэзия
868 0 3
Романтика в две стъклени очи

За кой ли път сама, мелодия звучи,
кой пее и какъв е текста,
има ли значение?
Нима романтика в две стъклени очи
да търся имам аз търпение?
Съдрани, розови завесите висят,
и очилата розови са счупени,
на розов кръстопът душите скитат,
кръвта ми не е розова помия.
А пурпурно сияйна е, блести и пита:
”Къде романтика в две стъклени очи,
ти имаш вяра, младот, сила,
помни,
животът често ще горчи,
за да е сладостта по сладка.”
И пак отново храсти, буренаци,
тръни забити в голите меса,
ножове кълцат, режат телни жици,
но пак си тук, долавям ти дъха.
Иди си! Спри! Млъкни! Недей!
Достатъчно са мойте остриета.
Как трудно се открива разбери,
романтика в две стъклени очи.
Очи прободени от мен с отрова,
прозорци дето търсех таен блян,
простете ми, аз ви обичам,
и болката сега убива мен.

© Бетелгейзе Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??