13 янв. 2005 г., 17:28

Романтиката днес не е в машините 

  Поэзия
1076 0 5

Романтиката днес не е в машините

Тези машини,
тези светофарени мъртви очи!
Усещат всяко човешко чувство!
Разбират и наказват всяко човешко влюбване!
Знаят слабите ти места и те ритат лошо там!
Светът през телевизор виждам!
Чета поезия по интернет!
Пазарувам с карта,
слизам с асансьор.
Натискам на ден милион и петнайсет копчета!
За всичко има клавиш, или копче!
Почти за всичко!
За това, за което няма, е измислен светофар.
Той разрешава,
или те изритва във топките с все сила/желязна/!
Романтиката днес не е в машините!
Романтика е да се отървеш от тях!
Тези машини...
Те умеят да убиват!
Но...и ние още помним някой добър удар,
някой боксов финт, а после - десен прав!
Боксьорът, смазано лице и целият във кръв,
едва говори - иска бърза смърт от светофара.
Моли!
Романтиката сякаш липсва.

© Ясен Крумов- Хенри Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Нестандартен сиБраво!6
  • Едва ли някой може да го каже по добре. От мен 6
  • хе,не е програмирана - това е добро Катина!
  • Романтика ли? Може би някой друг път Още не е програмирана!
    Много ми хареса! Поздрави!
  • Колко си прав Ясене, техниката наистина превърна хората в едни бездушни "роботи", без човешки идеали. Но все пак и всякога(да се надяваме), ще си остават романтици и мечтатели. Стихът ти е много истински. 6 с техническа усмивка .
Предложения
: ??:??