15 дек. 2018 г., 22:54

Роши и Коледа 

  Поэзия » Для детей
1289 4 17

Днес във стаята изгря
Коледната ни елха.
Сто играчки и гирлянди
заискряха диамантно.

 

Вижте колко е красива,
гиздава е... като жива, 
а запее ли, тогава
щастие ни в миг дарява.

 

Даже котарана - Роши
под елхата лапки сложи,
втренчи блеснали очички
и закима със главичка.

 

Знае тя, че в късен час
дядо стари, беловлас,
дарове ще донесе
и за нея от сърце.

 

Щото мила е, гальовна
и къщовница грижовна,
обичта си щом предлага,
нокти в ръкавички слага.

© Таня Мезева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Коледна песен »

4 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??