19 июн. 2007 г., 21:11

РУСАЛКИ 

  Поэзия
2418 0 13



През нощта сред вълните в морето
нереални русалки се къпят.
Във водата се гонят, където
не е нужно на нещо да стъпят.


Люспестите опашки проблясват.
Отразяват звездите, луната.
Светлината на пояс препасват
и я вплитат на плитки в косата.


Доверчиво ръцете разперих
а в опашка превърнах краката.
И сред тях посред нощ се намерих.
Те ме водеха. Към светлината.



05.06.2007 г.
Д.Дечева

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??