16 июн. 2012 г., 17:52

Ръцете на Хирурга... 

  Поэзия » Философская
1449 0 5

Ръцете на Хирурга...

               В памет на доц.д-р Стойчо Тенев

 

Стаил внезапната тревога,

от нея не обезверен,

един Човек общува с Бога

по начин най-обикновен...

 

С ръце обърнати нагоре,

но не във плах молитвен зов,

един Човек със Бога спори

и за победа е готов.

 

И не за петминутна слава

той води тоя диалог,

а щото Бог и сам забравя

понякога, че е жесток!..

 

Ръцете на хирурга чисти

преди Съдбата са на ход

и под прожектори сребристи

удържат чудото- Живот!..

 

И във секунди отброени,

когато и мигът е век,

владеят идващото Време

ръцете на един Човек!..

 

Тишина!.. Свещенодействие!..

Велико Тайнство!.. Две ръце-

ръцете на добър вълшебник,

но със износено сърце!..

 

... Те днес за пръв път уморени

и тъй безжизнени лежат,

в тях страстите са вече изгорени,

и букет от есенни цветя държат!..

 

16.06.2012.

д-р Коста Качев

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??