Такъв ли съм, какъвто се съзирам
в пречупеното зеркало отсреща?
И като гледам – Кой Кого презира –
дали Аз Него, Той ли Мене с погледа горещи???
А като се замисля – Що се случи???
Нали довчера Халби с Пиво заедно деляхме?
Какво не стана??? Що не се получи???
И някъде излъгани ли бяхме???
И кой от двама ни към тебе е по-страстен
и първи би извадил шпага,
та да заколи своя брат нещастен,
та да остане сам със свойта драга!!!
Едно е ясното – и Двамата тъгуваме-
и Аз и Той ако те видим ще сме в плен!!!
Единият изцяло ще ликува,
а Вторият – ще млъкне поразен!!!
© Момчил Манов Все права защищены