Любов... ме подгони
в лошата криза!
Без страх от Корони,
влязох в кириза.
Оставах си вкъщи,
близо година.
Край бъдеща тъща,
чаках ваксина.
От зор да се гушкам
с моята дама,
реших да се мушна
в лявото рамо.
Три месеца чаках,
Астра Зенека
да прати по влака
няколко стека.
Поисках да имам -
тест антигенен,
че с мойта любима,
щях да се женя!
Тя бе - супер маце,
модна бамбина!
Директорка - баце!
Нужна роднина.
Тя бе също - лекар,
с хубава зестра!
Аз исках - во веки,
тая невеста!
И вместо - да чупя
в нея хатъра -
Под път и над пътя
хулех Мангъра!
По здравна пътека
бих си ваксина.
Но... Астра Зенека,
взе, че замина!
И днес, аз треперя,
дали ще ме има!
И с чий ще го меря
другата зима!
Защото - във мене
имам тромбоза.
Главата - ми стене,
и все се тормозя,
дали ще ме хване,
тази, Зенека!
И как ще ми стане
по здравна пътека.
Юри
Йовев
Март
2021 г.
© Yuri Yovev Все права защищены
Първо ще гласувам
за некакви абдали
и после ще пътувам
чак до остров Бали!
Ти къде ще гласуваш?