9 июн. 2016 г., 18:16

С болка 

  Поэзия » Другая
176 0 2

За Евтим Евтимов

 

Сбогом, поете! Учителю, сбогом!

Ти си отиде, учителю, с Богам.

Ти ни написа любовните песни

с мъжките чувства и с думи чудесни.

Днеска жените за тебе тъгуват.

Ангели бели на теб ще слугуват.

Плаче за тебе "жена на балкона".

Славей замлъкна тъжовен на клона.

Ти във сърцето ми болка постави...

"Обич за обич" сега ни остави.

Лисвам на гроба ти "вино горчиво"-

друго за тебе е неприемливо.

 

Сбогом, поете! Учителю, сбогом!

Ти си отиде, учителю, с Богам.

С болка по тебе и твоите песни,

аз ще си спомням словата ти честни.

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??