Тя меси хляб така,
както всеки ден меси душата му.
Той го разчупва така,
както човек чупи сърцето
само на този, когото обича.
Бял и топъл, с черна коричка
която първо ще избутат настрани,
а после ще посегнат към нея.
Защото
в добро и зло,
в богатство и в бедност...
© Радка Миндова Все права защищены