С ДЪХАВИ ЦВЕТНИ БОЖУРИ
С дъхави цветни божури
и с росна горска иглика
звънчето училищно, чу ли,
за празник на буквите вика?
В радост млади и стари
славят на българите езика,
с обич разтварят буквари,
милеят за речта ни велика!
Звънчето и думите чу ли,
с дъх на горска иглика?
В сърцето разцъфват божури,
звънчето за празник ни вика!
22.05.2011
© Лидия Сиркавара Все права защищены