първа идва нощта на шума,
на заксънелите коли,
на лаещите кучета,
на още едните епизоди.
после е нощта на последните
последните чаши, последните грешки,
последните целувки,
последното лека нощ.
след нея е нощта на тихото,
на празните улици,
на спящите кучета,
на отдавна загасените лампи,
последна е нощта на ранните -
на първите банички,
на проспаното кафе,
на първото полупразно метро.
а аз се облягам в прозореца,
броя нощите и търся причина да се събудя,
за да успея да заспя.
© Гергана Все права защищены